Hírek 1-10


Smajda György, szerda 18 május 2016 - 16:36:13

1-10

11-20

21-30
Esemény


2016.04.29. – Poligráfos szaktanfolyam záróünnepsége

A Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet közreműködésével megszervezett, az American Polygraph Association (APA) által akkreditált 10 hetes poligráfos szaktanfolyam véget ért, a képzésen résztvevő, 15 magyar poligráfos szakember az elsajátított ismeretekből sikeres vizsgát tett.

A tanfolyam záróünnepségére 2016. április 29-én 13:00 órától a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézetben került sor, ahol Horváth Arnó úr, az Academy of Polygraf Science Latin America Inc. igazgatója ünnepélyes keretek közt adta át a végzettséget igazoló okleveleket.dr. Takács Tibor r. vezérőrnagy bűnügyi országos rendőr-főkapitányhelyettes úr és Horváth Arnó úr, az Academy of Polygraf Science Latin America Inc. igazgatója tartott összefoglaló beszédet a tanfolyam tapasztalatairól, szakmai tanulságáról.Az oklevelek átadása után gratulált a résztvevőknek dr. Takács Tibor r. vezérőrnagy bűnügyi országos rendőr-főkapitányhelyettes úr és Dr. Nagy Gábor címzetes egyetemi docens, főtanácsos, a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet igazgatója is.

Konferencia


2016.04.07. – Emlékkonferencia Dr. Kertész Imre születésének 90. évfordulója alkalmából


A Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet, valamint a Rendőrség Tudományos Tanácsa Dr. Kertész Imre professzor úr, a BSZKI alapító igazgatója születésének 90. évfordulója alkalmából 2016. április 7-én 10:00 órai kezdettel közös emlékkonferenciát szervez az Országos Rendőr-főkapitányság Rendőrségi Igazgatási Központ Auditóriumában.Konferencia


2015.11.19. – Tudományos konferencia a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából


A Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet a Rendőrség Tudományos Tanácsával közösen, a Magyar Bűnüldözők Szakmai Egyesülete közreműködésével 2015. november 19-én a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából konferenciát szervezett az Országos Rendőr-főkapitányság Rendőrségi Igazgatási Központ Auditóriumában. A konferencia fővédnöke Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány, védnöke pedig Dr. Takács Tibor r. vezérőrnagy, országos bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes volt.

A teljes hír megtekintéséhez kérem kattintson ide.V4 országok nemzetközi együttműködése


2015.10.26-27. - V4 országok szakértői intézetvezetőinek látogatása a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézetnél


2015. október 26-27-én a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet meghívásának eleget téve kétnapos vezetői egyeztetésre érkeztek Budapestre a visegrádi V4 országok szakértői intézeteinek igazgatói.
A visegrádi országok társintézeteivel történő szakmai kapcsolat szorosabbra fűzése a szakmai tapasztalatcsere szempontjából az együttműködő felek számára az új műszerek és alkalmazott vizsgálati módszerek tekintetében számos lehetőséget rejt, így a két napos értekezlet rendkívül értékesnek és hasznosnak bizonyult.

A teljes hír megtekintéséhez kérem kattintson ide, vagy keresse a főmenüben a "Nemzetközi kapcsolatok" menüpontot.Akkreditált tevékenységi kör kibővítése


2015.10.07. - Kibővítésre került a Kriminalisztikai Szakértői Osztály akkreditált tevékenységi köre2015. október 7-ével a Nemzeti Akkreditáló Testület kibővítette a BSZKI Kriminalisztikai Szakértői Osztály akkreditált tevékenységeinek körét az alábbiakkal:

  • lövedékek, töltényhüvelyek laboratóriumi összehasonlító vizsgálata
  • lábbeli nyom, feszítési eszköznyom laboratóriumi összehasonlító vizsgálata
  • zárszerkezetek laboratóriumi nyomtani vizsgálata

A BSZKI szakértői osztályai által végzett akkreditált tevékenységekről részletesebb információkat ide kattintva lehet találni.

2015.07.11. - Frissített jogi segédlet


Frissítésre került a „Magyarországon megjelent, a Kábítószer és Kábítószer-függőség Európai Megfigyelő Központjának Korai Jelzőrendszerébe (EMCDDA EWS) 2005 óta bejelentett anyagok büntetőjogi vonatkozású besorolása” című jogi segédlet. A segédlet a „Droghelyzet” menüpont „Jogi segédletek” pontján belül érhető el, vagy ide kattintva közvetlenül letölthető.

2014.01.15. - Szakmai módszertani ajánlás


A Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet igazgatója által 2014. január 15-én jóváhagyott, a kísérő nélküli, magukat kiskorúnak valló migránsok életkor meghatározására vonatkozó szakmai módszertani ajánlás erre a linkre kattintva érhető el.

2012.10.30. – A felújított Véralkohol Vizsgáló Laboratórium átadása


A teljes hír erre a linkre kattintva érhető el.

2012.04.18. – “Tudomány a bűnüldözés szolgálatában” (időszaki kiállítás)


A 1087 Budapest, Mosonyi u. 7. szám alatt található Rendőrmúzeumban 2012. április 18-án Dr. Nagy Gábor igazgató - Dr. Hatala József r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány jelenlétében - ünnepélyes keretek között megnyitotta az Intézet munkáját és történetét bemutató időszaki kiállítást. A kiállítás 2013. március 31-ig, keddtől-vasárnapig 09:00 és 17:00 óra között díjmentesen látogatható.

2011. június 06. – Tájékoztatás kábítószer monitoring hírlevél felfüggesztéséről


Sajnálattal tájékoztatunk minden Tisztelt Kollégát és a terjesztési listán szereplő résztvevőt, hogy a "Kritikus kábítószerek hatóanyag-tartalmának fokozott monitorozása" című projekt a több mint kétéves működés után felfüggesztésre került.